Om bygdegården

Här nedan kan du läsa lite om Bygdegårdens historik.

Bygdegårdens officiella födelsedag är 5 december 1937. Men det var 1936 det började, då Litslenaborna tyckte att det behövdes en samlingslokal för ungdomen att träffas i. 25 januari bildades föreningen och det beslöts att uppföra en bygdegård. 27 januari samma år införskaffades löfte om tomten av gårdens ägare – Fru Anna Vilén. Litslena Bygdegårds invigning – folk kom från när och fjärran. Högtidligheten inleddes med pianosolo av folkskoleläraren John Ramström, Litslena, och sång av en kör ur socknens S.L.U-avdelning. Föreningens ordförande, lantbrukare Gunnar Johansson Östersta, hälsade välkomna. Riksdagsman Schedin, Torsång, var dagens högtidstalare.

Dags att renovera och bygga till – 20 år har gått och det är dags att renovera. Ny flygel ska byggas till. Kostnad 160 000 kr.

Mycket har hänt i Bygdegården genom åren…
När Blåport-festen regnade in hölls dans i Bygdegård, hur många som kom när Sven-Ingvars spelade är ovisst. Folk gick in och ut genom både dörrar och fönster. Det var så mycket folk att det inte gick att dansa. Polisman Sven Sjökvist hade huvudbry när trafiken skulle till och från Bygdegården.

Förutom den populära dansen med Sven-Ingvars – så har även detta hänt:
Fryskurs och mannekänguppvisning.

Musikuppträdanden och teatergrupper har vi också haft.

Uppträdande i rytmisk gymnastik med bollar – kanske skulle vara populärt att visa upp igen.

Vi har även haft Panikteater i våra lokaler – bl a med aktörer från föreningen. … en uppskattad föreställning.

Självaste Per – vackert utsmyckad inför framförandet.

Förutom detta lilla axplock har mycket mycket mer hänt i våra lokaler…

Bröllop
Bygdegårdens 70-årskalas
Föreningsmöten
Matlagningskurser
Sommarfester
Vinterfester
Stormöten
Karaoke
Födelsedagsfester

Till webbmasters stora förtjusning har det funnits ett havsbad i Skolsta. Idag kan det ses som ett mysterium hur man lyckades lära sig simma i Skolstaån. Hav låter så mycket större än den lilla ån det är idag.

Har du mer kul och intressant som vi kan skriva om på vår hemsida är du välkommen att höra av dig via mail (litslenabygdegard@gmail.com). Eller så kommer du till någon av våra pubkvällar och kontaktar oss i föreningen – så kanske vi kan skriva om det.